Over MCC Meijel

Op 13 september 1977  werd er in Bar/Dancing de Pannesjop in Meijel een informatieavond gehouden over motorsport in het algemeen in de Gemeente Meijel. Omdat de ongeveer 30 aanwezige motorsportliefhebbers wel heil zagen om zich als club aan te sluiten bij een motorsportbond werd er op deze avond Motorcrossclub Meijel opgericht.
Besloten werd om aansluiting te zoeken bij MO GeLimBra – de huidige Motorsport Organisatie Nederland (MON).
De eerste voorzitter werd Jan Daniëls. Crossende leden waren onder andere Frans Haazen, Jo Hobus, Sjaak Teeuwen en Piet Hoebergen.

In de beginperiode waren er aanvankelijk nog enige problemen over het verkrijgen van circuit ‘de Vossenberg’, dat toentertijd alleen gebruikt werd door MAC De Stoomfiets voor het organiseren van KNMV wedstrijden.
Toch kreeg MCC Meijel toestemming om op 15 oktober 1978 haar eerste wedstrijd te organiseren. Dit kwam mede tot stand door overleg tussen de toenmalige bondsvoorzitter Dick Blokland (die de club als woordvoerder prima diensten bewees in die beginperiode) en de Gemeente Meijel en MAC De Stoomfiets.

Na de opvolgende jaren steeds met succes een of twee motorcrosswedstrijden georganiseerd te hebben, organiseerde de club op 25 augustus 1985 haar eerste EK voor amateurs (IMBA) in de 250cc klasse.
In 1986 volgde het EK voor Zijspannen, met onder andere de clubcombinatie van Theo v/d Eijnden – Johan Nies aan de start. Theo is nog steeds actief bij de Zijspan Veteranen en Johan Nies is ruim 25 jaar de voorzitter van de club geweest en ook nog steeds actief als bakkenist.

Nu; inmiddels in de volgende eeuw, heeft motorcrossclub Meijel alweer ruim 25 EK wedstrijden in diverse klassen georganiseerd. Een EK wedstrijd in Meijel mag inmiddels wel een klassieker worden genoemd.

Mede door de zelfwerkzaamheid van de leden en de broodnodige steun van het bedrijfsleven is MCC Meijel uitgegroeid tot een ca 100 leden tellende vereniging.
Ook lid worden? Neem contact op met een van de bestuursleden.